Succesvolle week @ 5353

Er werden de voorbije week heel wat successen geboekt inzake de aanpak van drugs in onze gemeente. Onze inspecteurs rolden twee cannabisplantages op en vatten een verdachte van handel in verdovende middelen.

cannibisplant

Drugs is  een aandachtspunt binnen de Lokale Politie Schoten en wordt ook opgenomen in het nieuwe zonaal veiligheidsplan 2020 - 2025 dat we binnenkort voorstellen. We hebben op korte termijn enkele successen geboekt dankzij de gezamenlijke inspanningen van onze teams: het wijkteam, de lokale recherche en het team interventie.

Op 30 oktober rolden we een drugsplantage op in de gemeente dankzij een melding van een alerte burger. In de kelder van een woning troffen ze 374 cannabisplanten aan. De verdachte tapte bovendien op illegale wijze stroom af om de plantage te voorzien. Een 48-jarige vrouw werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die de aanhouding bevestigde. Het onderzoek loopt nog.

Op 3 november zetten de inspecteurs 's avonds een verdacht voertuig aan de kant. Tijdens de controle van het voertuig troffen zij 27 zakjes cocaïne aan in het voertuig. De drie inzittenden werden gearresteerd. De lokale recherche kwam ter plaatse en leidde het verder onderzoek. De negentienjarige bestuurder werd aangehouden en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Op 6 november werd er opnieuw door onze zone een cannabisplantage ontmanteld. In een woning werd een 37-jarige man uit Willebroek aangetroffen. De politie arresteerde hem en ontdekte dat vijf kamers op de benedenverdieping van de villa volledig ingericht waren als een kwekerij voor cannabis. In totaal werden een 1.400-tal planten aangetroffen in een professionele installatie. Op de oprit stond een Porsche Cayenne, die eveneens in beslag is genomen. De man is  voorgeleid  voor het vervaardigen van verdovende middelen in vereniging en van diefstal van elektriciteit. De onderzoeksrechter heeft de dertiger aangehouden. Het onderzoek wordt verdergezet.

Onze teams blijven werken op de problematiek rond drugs. Het team verkeer en interventie zullen extra inzetten op controles in het kader van drugs in het verkeer, de recherche onderzoekt elk spoor, het wijkteam is steeds alert. Bovendien focussen de inspecteurs tijdens patrouilles ook op druggebruik op openbare plaatsen.

Labels