Resultaten WODCA-actie op 21 oktober ‘23

Zaterdag 21 oktober organiseerde onze politiezone een controleactie op alcohol en drugs in het verkeer. Onze ploegen controleerden op drie plaatsen zo’n 468 bestuurders, elf personen bliezen positief waarvan twee ook een positieve drugstest aflegden.

politievoertuig bij nacht

Op zaterdag 21 oktober vatten onze ploegen post op de Brechtsebaan, Metropoolstraat en de Bredabaan voor een alcohol-en drugscontrole in het verkeer. In totaal controleerden ze 468 bestuurders waarvan elf personen positief bliezen. Zeven personen moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen omdat ze 0.50 mg/l uitgeademde alveolaire lucht bliezen of meer (stemt overeen met 1,2 promille). Twee daarvan legden een positieve drugstest af.  

Op de Brechtsebaan probeerde een chauffeur om weg te vluchten van de controle. Politie zette de achtervolging in en het voertuig kwam tot stilstand tegen een gevel van een woning in de Eethuisstraat. De chauffeur testte positief op alcohol en drugs en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

98.3 % van de chauffeurs was volledig in orde. Politie Schoten is tevreden met deze resultaten, maar zal in de toekomst blijven controleren op alcohol en drugs in het verkeer tot 100 % van de chauffeurs een perfecte BOB is.

Labels