Resultaten WODCA-actie

Zaterdagavond 14 mei organiseerde onze zone een WODCA-actie. Ze controleerden of chauffeurs te veel hadden gedronken en hadden uiteraard ook oog voor andere overtredingen. Op verschillende plaatsen in Schoten controleerden ze 304 chauffeurs waarvan 18 een positieve ademtest aflegden.

 

 

WODCA-controle op de baan

Alcohol blijft een grote boosdoener in het verkeer. Daarom zet onze zone steeds in op controles om chauffeurs die gedronken hebben uit het verkeer te halen. Zaterdagavond organiseerde het team verkeer in samenwerking met het team toezicht en interventie alcoholcontroles op verschillende plaatsen in Schoten.

In de Schijnparklaan controleerden ze 49 passanten. 3 chauffeurs legden een positieve ademtest af en 1 chauffeur ontving een boete voor gsm'en achter het stuur. In de Leo Van Hullebuschstraat legden maar liefst 166 personen een ademtest af. 6 chauffeurs bliezen positief en 2 daarvan mochten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen omdat de resultaten zo hoog waren. Verder betrapten ze 1 chauffeur die reed tijdens zijn rijverbod, werd een chauffeur beboet omdat een kindje niet werd vervoerd in een kinderzitje en was 1 voertuig niet tijdig naar de keuring geweest.  Op de Bredabaan legden 89 chauffeurs een ademtest af en bliezen 9 positief. 

In totaal werden 304 alcoholcontroles gedaan waarvan 18 chauffeurs te veel hadden gedronken, zo'n 5,9 %. Deze cijfers tonen aan dat alcoholcontroles nog steeds noodzakelijk zijn. Wie met het mooie weer graag een glaasje drinkt, zorgt voor een bob of  laat de wagen staan, simpel toch? Tijdens de zomermaanden zullen we zeer vaak op pad zijn voor alcoholcontroles opdat iedereen recht heeft op een verkeersveilig Schoten.

Labels