Politie Schoten vat verdachte van woningbraken in De List

Op 28 juni heeft Politie Schoten een vierentwintigjarige man gearresteerd die verdacht wordt van drie inbraken in wijk De List. Dankzij een alerte buurtbewoner kon de verdachte meteen gevat worden. De man wordt ook gelinkt aan een eerdere inbraak in Antwerpen.

politievoertuig

Op 28 juni omstreeks 10 uur werd Politie Schoten verwittigd door de eigenaars van een woning in wijk De List. Hun inbraakalarm was geactiveerd. Dit gaf aanleiding tot onmiddellijke actie. De noodcentrale verstuurde een bericht naar de BIN-leden van De List met de vraag om uit te kijken naar de verdachte. 

Een oplettende buurtbewoner merkte kort na het BIN-bericht een verdachte persoon op in de omgeving. Politie Schoten deed nazicht en trof de vierentwintigjarige man aan. Hij werd gearresteerd en overgebracht voor verhoor. 

Bij verder onderzoek bleek dat de man ook gelinkt kan worden aan twee andere inbraken in dezelfde wijk rond hetzelfde tijdstip. Bovendien is hij mogelijk betrokken bij een eerdere woninginbraak in Antwerpen.  De verdachte is voorgeleid en blijft aangehouden in afwachting van het verder onderzoek.

De succesvolle arrestatie is mede te danken aan de samenwerking tussen de politie en de buurtbewoners. De alerte houding en snelle melding van verdachte gedragingen hebben een cruciale rol gespeeld in het snel oplossen van deze zaak. Politie Schoten benadrukt het belang van deze samenwerking met de burgers en de BIN-werking als effectief middel om misdaad te bestrijden. 

Labels