Niet-dringende dienstverlening krijgt digitale upgrade tijdens coronacrisis

De lokale politie blijft klaarstaan voor de Schotenaar voor niet-dringende en dringende politiehulp tijdens deze moeilijke periode. Wie in nood is, belt onmiddellijk naar 101. Onze ploegen komen ter plaatse. Voor niet-dringende politiehulp kan je op verschillende manieren bij ons terecht.

onthaalmeubel schermen coronacrisis

Sinds 1 maart werkt onze zone met onthaal op afspraak voor niet-dringende aangiftes. Via deze website maak je online een afspraak. De inspecteur of onthaalmedewerker kan zich voorbereiden op jouw aangifte, lange wachttijden zijn voorbij en er is meer blauw op straat omdat inspecteurs niet langer moeten wachten op kantoor op aangiftes. Ook tijdens de coronacrisis heeft deze vernieuwde werkwijze haar nut bewezen. Via onthaal op afspraak kunnen bezoekers gespreid worden. Sinds 19 maart heeft het kantoor bovendien aangepaste openingstijden: van 9u tot en met 17u voor niet-dringende politiehulp.

Het korps is bezorgd om de openbare gezondheid. Daarom zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen in het commissariaat om te zorgen voor een veilige situatie voor zowel de burger als de politiemedewerker. Er zijn schermen voorzien in onze verhoorlokalen en aan het onthaalmeubel zodat er geen rechtstreeks contact is. Naast de gewone sanitaire voorzieningen, is er ook alcoholgel voor bezoekers en raden we bezoekers bovendien aan om stipt op de afspraak te verschijnen zodat er niet onnodig lang in de onthaalruimte gewacht moet worden.

Wie niet uit zijn kot wil om aangifte te doen, kan ook gebruik maken van Police on web voor bepaalde aangiftes. Via een digitaal loket kan je aangifte doen bij de lokale politie van bepaalde feiten. Zorg ervoor dat je digitale aangifte zo uitgebreid mogelijk is en hou er rekening mee dat inspecteurs je eventueel toch nog zullen vragen om langs kantoor te komen. Om de burger nog beter van dienst te zijn tijdens deze coronacrisis zijn de types aangifte waarvoor je terecht kan bij Police on web uitgebreid(*):

  • fietsdiefstal (of bromfietsdiefstal); 
  • vandalisme; 
  • graffiti; 
  • beschadigingen;  
  • winkeldiefstal; 
  • aangifte van bewakingscamera’s of alarmsystemen; 
  • aanvraag van politietoezicht tijdens vakanties of bij afwezigheid.  
  • slagen en verwondingen
  • bedreigingen
  • belaging
  • diefstal zonder geweld
  • oplichting (ook via internet)
  • verlies van voorwerpen of documenten (identiteitskaart, boorddocumenten enz.)

(*) cursieve types zijn nieuwe types aangifte die nu ook mogelijk zijn via Police on web.

Opgelet, voor het verlies van je identiteitskaart ga je nog steeds langs bij het gemeentehuis. Het is niet mogelijk om hiervan aangifte te doen bij de lokale politie.

Om de goede werking van de politiezone niet te hypothekeren, vraagt het korps opnieuw met aandrang om met vragen over het coronavirus geen contact op te nemen met het politiekantoor. De medewerkers moeten zich volledig kunnen focussen op hun reguliere taken, namelijk het waarborgen van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. Wie vragen heeft, neemt een kijkje op het federaal coronaportaal waar je tal van antwoorden terugvindt. Wie daarna nog steeds met vragen zit, neemt contact op met het algemeen infonummer op 0800/14 689 of via e-mail naar info-coronavirus@health.fgov.be.

 

 

 

 

Labels