Mistrap je niet 2.0

In april en mei organiseren we de tweede editie van onze actie “Mistrap je niet”. Op deze manier proberen we om fietsers aan te zetten tot nog veiliger en correcter fietsgedrag. Fietsers die de wegcode al dan niet bewust aan hun laars lappen, brengen niet enkel zichzelf maar ook andere weggebruikers in gevaar. Daarom is het belangrijk dat dit onderwerp een spraakmaker blijft en fietsers zo motiveert om de verkeersregels te volgen.

logo actie mistrap je niet 2.0

Deze actie start met een sensibiliseringsperiode. Via onze Facebookpagina  en website zullen we allerlei tips de wijde wereld insturen om fietsers te herinneren aan correct rijgedrag en om misvattingen omtrent de verkeersregels recht te zetten. Opgelet, de inspecteurs zullen altijd gepast reageren als fietsers faliekant de mist ingaan, ook tijdens de preventieve periode van de actie. Tijdens het repressieve deel zullen inspecteurs extra fietscontroles uitvoeren met onder andere aandacht voor fietsen in de foutieve richting, het negeren van de  voorrangsregels, verbodsborden of verkeerslicht en trappen met je gsm in de hand. Houd het veilig en hoffelijk, dan vermijd je een boete.

Wij, de Lokale Politie Schoten, dragen verkeersveiligheid altijd hoog in het vaandel met aandacht voor zowel fietsers, automobilisten als voetgangers.

 

Labels