Kick-off zonaal veiligheidsplan 2020-2025

Op 2 december stelden we het nieuwe zonaal veiligheidsplan voor aan al onze medewerkers en partners in De Kaekelaar. In dit beleidsplan worden de belangrijkste prioriteiten en aandachtspunten bepaald voor de komende zes jaar.

korpschef, procureur des Konings en burgemeester staan rond de symbolische grote puzzel van de Lokale Politie Schoten

Het zonaal veiligheidsplan werd gisteren voorgesteld aan alle medewerkers en partners, zoals het college van burgemeester en schepenen, de procureur des Konings en collega's van naburige zones. Tijdens een informatieve en interactieve voormiddag werden de prioriteiten en aandachtspunten voor de komende zes jaar toegelicht. Iedereen kon ideeën en vragen omtrent onze werking en prioriteiten op tafel gooien.

Dit beleidsplan kreeg de titel "Veiligheid en leefbaarheid @ Schoten, elk stukje van de puzzel telt". Daarmee verwijzen we naar de kerntaak van de overheid, namelijk het verzekeren van de veiligheid en leefbaarheid in onze samenleving. Dit is een gedeelde zorg van iedereen, van elke inwoner van onze gemeente. Onze prioriteiten werden uiteraard niet lukraak gekozen. We hielden zowel rekening met de objectieve criminaliteitscijfers als met de verwachtingen van de overheden, het openbaar ministerie en van de Schotenaren. Wil jij weten aan welke prioriteiten en aandachtspunten we extra aandacht zullen geven? Hier kan je het plan integraal lezen. In de eerste editie van ons politiemagazine #INFO vatten we dit plan voor jou kort samen. Hou je brievenbus in de gaten vanaf eind december voor dit eindejaarsgeschenkje.

Labels