Anonieme drugsactie op 7 december

Op 7 december 2023  organiseerde onze zone een actie in het kader van de aanpak van drugs. Anonieme teams gingen op pad en controleerden voertuigen en bestuurders. De (hoofd)inspecteurs stelden onder andere PV’s op voor illegale wapendracht, drugsbezit en schending van voorwaarden.

controle

Drugs is een aandachtspunt in het zonaal veiligheidsplan 2020-2025 van onze politiezone. Druggebruik en -verkoop zorgen voor overlast en meer criminaliteit. Wij organiseren controleacties om deze problematiek proactief aan te pakken.

Op  7 december gingen zes (hoofd)inspecteurs anoniem op pad en controleerden voertuigen en de inzittenden. Het team verkeer leverde bijstand tijdens de actie en focuste op verkeersovertredingen.

Ze stelden verschillende misdrijven en overtredingen vast. Eén persoon was in het bezit van drugs en had een verboden wapen bij. Hij legde bovendien een positieve speekseltest af. De inspecteurs gingen over tot de onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs. Tijdens een andere controle troffen ze drugs aan bij een man die daardoor zijn voorwaarden schond. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Labels