UPDATE _ Samen tegen de Coronavirus CoVid-19

?Sinds woensdag 18 maart heeft de Belgische overheid verstrengde maatregelen uitgevaardigd in het kader van de strijd tegen de verspreiding van CoVid-19.

?Het is allemaal samen en dankzij de inspanningen van iedereen dat we het Coronavirus kunnen tegengaan . Hou vol!

? Binnen deze context is de politiezone Brussel Noord aanwezig op het terrein om die maatregelen te doen naleven.

info

Ze heeft sinds 19 maart:

❌1837 PV’s uitgeschreven ten aanzien van particulieren die de opgelegde maatregelen in de openbare ruimte bewust niet naleefden (+ 496 PV’s in één week): het betreft alle GAS-PV’s (Gemeentelijke Administratieve Sancties) en PV’s volksgezondheid (gerechtelijke procedure als de particulier al door de politie voor een niet-naleving van de maatregelen onderschept werd);

❌21 PV’s ten aanzien van handelszaken en cafés die het sluitingsbevel niet respecteerden (+ 1 in één week);

❌1 voertuig van een wegpiraat bestuurlijk in beslag genomen voor 5 werkdagen in Sint-Joost-ten-Node. Burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir heeft de bestuurlijke inbeslagname bevestigd.

 

⚠De lokale politie zal doorgaan met haar controles en zal blijven verbaliseren gedurende de volledige periode waarin de uitgevaardigde maatregelen van toepassing zijn.

?«Wij zijn er voor de bevolking, maar voor het welzijn van iedereen is het nodig dat de bevolking de maatregelen respecteert. » ?‍♂‍?‍♀‍

 

#samentegencorona #blijfthuis #zorgvoorjezelf #zorgvooranderen

Schaerbeek 1030 Schaarbeek InfoEvere ilovesaintjosse

 

❗️Ter herinnering: enkel essentiële verplaatsingen zijn toegestaan. Buitenactiviteiten in gezinsverband of met één vriend(in) zijn toegestaan en zelfs aanbevolen, maar enkel in uw directe omgeving en voor een korte duur. Om ervoor te zorgen dat onze inspanningen lonen, mogen wij deze periode niet als een vakantieperiode beschouwen! Samen gaan wij de strijd aan tegen het coronavirus.

Labels