Exhibitionistische patiënt veroordeeld tot een jaar gevangenis.

Een patiënt die zich misplaatst gedroeg ten aanzien van meerdere vrouwelijke verpleegkundigen die hem zorg verleenden, werd veroordeeld op 1 juli. 

In december 2023 meldt een studente verpleegkunde zich aan in Commissariaat 1 van de Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) om een incident op haar stageplaats te melden. Ze legt uit aan de politiemensen dat een patiënt, die ze moest wassen, zijn geslachtsdeel liet zien en haar uitnodigde om hierop in te gaan. Na het incident haast ze zich de kamer uit en stuit ze op een vrouwelijke verpleegkundige die haar uitlegt de dag ervoor hetzelfde meegemaakt te hebben. 

De onderzoekers van de Lokale Recherche 1 hebben zich daarop naar de woonst van de dader begeven en hebben hem onmiddellijk van zijn vrijheid beroofd. Hij was niet gekend bij de politiediensten. Na de verrichting van haar onderzoeksdaden heeft de Franstalige Rechtbank van Eerste Aanleg van Brussel de dader schuldig kunnen bevinden aan aantasting van de seksuele integriteit van een meerderjarig persoon en exhibitionisme en heeft ze hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar. 

Labels