BruNo en haar senioren, een succesvol project van de Politiezone Brussel Noord

Dit jaar verwezenlijkte de Zone nogmaals het project “BruNo en haar senioren” gericht op de oudere bevolking in nauwe samenwerking met de drie gemeenten van haar grondgebied (Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node). In de eerste helft van 2024 vonden reeds vier ontmoetingen plaats, wat het mogelijk gemaakt heeft om een honderdtal senioren te bereiken met dit initiatief. 

De 65-plussers vertegenwoordigen 11% van de bevolking van de gemeenten Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere, oftewel 22.109 personen. "Deze mensen kunnen het slachtoffer worden van oplichting met of zonder internet, diefstal met list, inbraak of zelfs mishandeling of verwaarlozing door een derde", stelt Olivier Slosse, Korpschef van de Politiezone Brussel Noord. "Afgezien van het indienen van een klacht, lijken de contacten tussen de Politie en dit deel van de bevolking ons nog te beperkt. Daarom leek het ons van essentieel belang dat onze Politiezone een project zou ontwikkelen dat gericht is op ouderen", gaat de Korpschef verder.  

 

Concreet bestaat het project in de organisatie van ontmoetingen en uitwisselingsmomenten met ouderen. Het doel is om de senioren in staat te stellen een bevoorrecht contact met de politiediensten (alle verschillende functies) te onderhouden, waarbij de politiediensten niet alleen de mogelijkheid krijgen om preventietips te geven om slechte ervaringen te voorkomen, maar ook om toelichting te bieden bij de aangepaste manieren waarop ze contact kunnen opnemen met de Politie. 

 

In de loop van de edities worden meer en meer senioren uit de Zone gesensibiliseerd. Het doel voor de toekomst is dat er een editie zou plaatsvinden in elke wijk van de verschillende gemeenten. Naarmate de ontmoetingen vorderen, worden de aangekaarte thema’s aangepast aan de geïdentificeerde noden om de senioren zo goed mogelijk te kunnen informeren. 

Labels