Bestuurlijke inbeslagneming van een voertuig in de Aarschotstraat door de Politiezone Brussel Noord na een straatrace

Feiten: Bestuurlijke inbeslagneming van een voertuig in het kader van de "rodeo-drive"-procedure

Datum en plaats van de operaties : Donderdag 17 juni ; Sint-Joost-ten-Node

Bestuurlijke inbeslagneming van een voertuig

Naar aanleiding van de voetbalmatch in het kader van het EK 2021 van deze donderdag 17 juni, waarin Denemarken en België het tegen elkaar opnamen, en gelet op de afwezigheid van incidenten, werd het dispositief van de politie te voet voor de beveiliging van de openbare ruimte geheroriënteerd en aangewend voor een beveiligingsopdracht in andere wijken, waaronder de wijk van het Noordstation.

In dit kader is de Politiezone Brussel Noord overgegaan tot de controle van een voertuig in de Aarschotstraat te 1030 Schaarbeek.

Dit voertuig, een SUV Infinity, scheurde bliksemsnel weg en reed ruim sneller dan de reglementaire 30km/h, ondanks de aanwezigheid van zwakke weggebruikers die overstaken om zich naar het Noordstation te begeven.

Gelet op het gedrag van de particulier en het daaruit voortvloeiende gevaar voor de andere weggebruikers, hebben onze patrouilleteams het voertuig in het kader van de "rodeo-drive"-procedure bestuurlijk in beslag genomen op grond van artikel 30 van de Wet op het politieambt.

Deze operatie van de politie Brussel Noord verliep zonder incidenten of gewonden.

Dit is de 36ste bestuurlijke inbeslagneming van een voertuig in het kader van deze "rodeo-drive"-procedure, die in november 2019 van start is gegaan. Onze politiezone voert bestuurlijke inbeslagnames uit om dit soort rijgedrag tegen te gaan om de veiligheid van onze burgers te garanderen.

Labels