Aanhouding van daders van diefstal in voertuigen op het grondgebied van de Politiezone Brussel Noord

Deze vrijdagnamiddag, 2 juli, ontving de Dispatching van de Politiezone Brussel Noord een oproep over een diefstal in een voertuig in de Genèvestraat te Schaarbeek. De politiepatrouilles hebben zich ter plaatse begeven, waar ze met een getuige van de feiten gesproken hebben. De twee verdachten zouden de rechtervoorruit van een voertuig verbrijzeld hebben om de gsm te bemachtigen die op de passagiersstoel vergeten werd.

Een van de verdachten bleek in het bezit van de gestolen gsm, de andere van een ruithamer. De twee verdachten hebben een bekentenis afgelegd.

De twee verdachten werden verhoord en vervolgens in vrijheid gesteld op bevel van de magistraat van het Parket van Brussel. Het opsporingsonderzoek is nog lopend.

De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. De gsm werd aan de eigenaar teruggegeven.

Deze interventie is zonder incidenten of gewonden verlopen.

Vol dans véhicule

Hoewel de diefstallen in voertuigen sinds enkele jaren een dalende tendens vertonen op het grondgebied van de zone, nodigt de Politiezone de burgers uit om waakzaam te zijn en raadt ze aan om enkele preventieregels in acht te nemen. Deze laten toe om de aandacht niet op zijn eigen voertuig te vestigen en zodoende het risico op diefstal te verminderen.

  1. Zorg ervoor dat uw voertuig vergrendeld is.
  2. Laat geen waardevolle voorwerpen in uw voertuig achter
  3. Laat geen zichtbare voorwerpen achter (kabels, brillen, tassen, enz.)

U kunt ook de voorkeur geven aan een goed verlichte parking die voldoende beveiligd is en controleren dat het voertuig correct vergrendeld werd.

Indien een burger, ondanks al deze voorzorgsmaatregelen, het slachtoffer van een diefstal wordt, vragen wij dat hij zich zo snel mogelijk naar een politiecommissariaat begeeft, waar een inventaris wordt bijgehouden van de gestolen voorwerpen, serienummers en foto’s.

 

Ontdek de brochure van de Politiezone Brussel Noord met alle adviezen om het risico op een diefstal in uw voertuig te beperke.

Labels