10de editie van Back to School, dit zijn de resultaten!

Op 30 september kwam er een einde aan de Back to School-operatie! In de loop van de maand september besteedden de politieagenten bijzondere aandacht aan de veiligheid in de omgeving van scholen op het hele grondgebied (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node)

Bij deze operatie was het volledige politiekorps van de Zone betrokken – over alle graden en diensten heen - en werden ouders en leerlingen herinnerd aan de goede praktijken op het gebied van verkeersveiligheid in de schoolomgeving. 

Het doel van Back to School was tweeledig: ouders en leerlingen sensibiliseren voor verkeersveiligheid maar ook gevaarlijk en/of onaangepast gedrag verbaliseren. Tijdens de eerste schooldagen van 26 augustus en 2 september was er een politieambtenaar aanwezig voor elke school, voornamelijk om te sensibiliseren voor risicogedrag. In september hebben de politiemensen daarentegen ook verschillende inbreuken bestraft.  

In totaal hebben de politieambtenaren van PolBruNo 18 pv’s opgesteld voor gsm-gebruik achter het stuur, 13 pv’s voor fout parkeren zoals op een voetpad, een plaats voor personen met beperkte mobiliteit, een oversteekplaats voor voetgangers, ..., alsook 14 pv’s voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel, zowel voor volwassenen als voor kinderen en 4 pv’s voor voorrangsweigering aan voetgangers. 

Ook werden er vaak radars in de omgeving van de scholen geplaatst. Deze hebben 6.863 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 357 geverbaliseerd werden voor snelheidsovertredingen (gemeten maximumsnelheid van 67 km/uur). 

Labels