Vluchtmisdrijf komt voor bij 1 ongeval op 10 waarbij iemand sterft of gewond raakt.

Vorig jaar was er in België sprake van vluchtmisdrijf bij meer dan 1 op de 10 ongevallen waarbij iemand stierf of gewond geraakte. VZW Rondpunt en het BIVV willen deze problematiek aanpakken en lanceren daarom samen de 'week zonder vluchtmisdrijf'. Heel de week worden mensen gewezen op de oorzaken en gevolgen van vluchtmisdrijf. Via de campagnesite kan iedereen zich engageren om zelf altijd te stoppen na een ongeval.

200 vluchtmisdrijven per dag

Vorig jaar was de tol van vluchtmisdrijf hoog in België. In 1 ongeval op 10 waarbij iemand stierf of gewond geraakte, pleegde de veroorzaker vluchtmisdrijf. Het gaat in totaal over 4273 ongevallen. Daarbij vielen 27 doden en 223 zwaargewonden.

Verander je profielfoto en toon je engagement

Met de campagne willen Rondpunt VZW en het BIVV een hele week mensen sensibiliseren rond de oorzaken en gevolgen van vluchtmisdrijf. De campagne wil iedereen doen nadenken over wat er in mensen hun hoofd omgaat na een ongeval. Daarvoor wordt het beeld gebruikt van een verbaasde blik in een achteruitkijkspiegel.

Via de site http://www.ikstopnaeenverkeersongeval kan iedereen van zichzelf zo een profielfoto laten maken. Hiermee gaan mensen het engagement aan dat ze altijd zullen stoppen na een verkeersongeval.

Labels