Terroristisch dreigingsniveau op niveau 4 - nuttige informatie - gemeentelijk maatregelen

Het terroristisch dreigingsniveau blijft op niveau 4 tot maandag 30/11, zijnde heel ernstig, voor het Brusselse Gewest en Vilvoorde, en het blijft op niveau 3 voor de rest van het grondgebied (dreiging is mogelijk en waarschijnlijk). Deze dreiging betreft in het bijzonder plaatsen waar zich veel mensen verzamelen, de commerciële centra, de metros en stationnen.

Scholen en metro (niet alle lijnen) zijn nu vanaf geopend.

Website Crisiscentrum

Website MIVB

Een versterkte en zichtbare politieaanwezigheid is gevraagd op het openbaar met een bijzonder waakzaamheid door eenieder. Militaire krachten worden dabij ingezet. Gevolg gevend aan de aanbevelingen van het OCAD heeft de directie ven de politiezone beslist om een maximum aan beschikbaar personnel zichtbaar in te zetten op de openbareweg.

Gemeentelijk maatregelen (volgt link voor lijst) + veiligheid van scholen

Ukkel

Oudergem

Watermaal-Bosvoorde

Een beveiligingsplan voor de scholen en opvang van kleine kinderen (druk bezocht) is opgesteld binnen onze zone, en is omvat in een regionaal plan. Daardoor zullen we vanaf woensdag 25 november regelmatige doortochten verzekeren voor alle scholen van Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem, en dit totdat het crisiscentrum de situatie herevalueert.

Nuttige informatie

Opsporingsbericht M. Salah Abdeslam

-Als u Salah Abdeslam gezien heeft of u heeft informatie over dit onderwerp: bel 0800/30.300

-Als u een verdacht pakket of verdachte handeling vaststelt: bel 101

-Als u dringend medische hulp nodig heeft: bel 112

-Voor alle vragen over het dreigingsniveau, volg de website van het Crisiscentrum (www.crisiscentrum.be), de Facebook en Twitter accounts, luister naar de media of bel het gratis telefoonnummer 1771 (opgelet dit nummer is geen noodnummer)

-Als je aan een evenement deelneemt (concert, voetbalmatch,…) informeer je bij de organisator of het evenement doorgaat en of er bijzondere veiligheidsmaatregelen genomen worden.

Labels