Resultaat alcoholcontrole - 23/24 september

Bij de verkeerscontrole van vrijdag 23 op zondag 24 september te Ukkel, Stallestraat en te Oudergem J. Cockxstraat werden 436 bestuurders aan een ademtest onderworpen. 46 bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. 12 hadden een alcoholconcentratie boven 0,5 promille, 34 hadden meer dan 0,8 promille.

Niet minder dan 11 bestuurders liepen een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs op. Zij hadden een alcohol concentratie boven 1,5 promille.

Een jonge fietser woonachtig te Oudergem scoorde het hoogst met 2,6 promille. Hij was zodanig beschonken dat hij met zijn fiets ten val kwam. Hij verplaatste zich noodgedwongen per fiets gezien hij voordien reeds een rijverbod opliep.

Te Ukkel werd een bestuurder onderschept welke zich met zijn voertuig verplaatste zonder geldige verzekering , het voertuig was evenmin ingeschreven . Hij maakte gebruik van een valse luxemburgse nummerplaat. Bij controle door de douane bleek dat hij huisbrandolie getankt had. Hij was ook nog een som van om en bij de 3000 € aan penale boetes verschuldigd. Zijn voertuig werd dan ook in beslag genomen.

In het opbergvak van zijn portier werd een alarmpistool aangetroffen. Belanghebbende is geen onbekende voor het gerecht.

Labels