Resultaat alcoholcontrole - 12/04/2015

Tijdens de nacht van zaterdag 11 april op zondag 12 april werd door de Politiezone Ukkel / WB / Oudergem een verkeerscontrole gehouden te Watermaal-Bosvoorde, Terhulpsesteenweg en vervolgens te Oudergem J. Cockxstraat ter hoogte van de parking DELTA.



In totaal werden 465 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. 25 bestuurders werden betrapt op een te hoog alcoholgehalte. 4 berstuurders waren Alert, 21 bestuurders legden een positieve ademtest af. 9 bestuurders liepen een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs op.



Een jonge dame van 22 jaar "scoorde" het hoogst met maar liefst 2,66 promille alcohol in het bloed !



Bij de controle te Oudergem werd een bestuurder betrapt achter het stuur van een gestolen Opel Astra. Hij bekende de feiten en beweerde dat hij toevallig het voertuig aangetroffen had op een parking... . De sleutels zouden nog op het contact gezeten hebben . Na onderzoek bleek dat het voertuig dezelfde nacht omstreeks 01:00 uur gestolen werd op het grondgebied van de Politiezone Brussel-Zuid. De eigenaar van het voertuig was enkele dagen geleden het slachtoffer van een diefstal met braak in zijn woning, waarbij zijn autosleutels ontvreemd werden. Deze sleutels werden later gebruikt om het voertuig te stelen.

Labels