Resultaat alcoholcontrole - 11/12 juni

In het kader van het tweede "Weekend zonder alcohol" werd er tijdens denacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni een alcoholcontrole georganiseerd.

De controles vonden plaats op twee locaties, een eerste te Ukkel , Stallestraat ter hoogte van de parking INFOBO en vervolgens te Oudergem J. cockxstraat 11.

Niet minder dan 605 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen. 52 bestuuders waren in overtreding. Ondanks de alcoholcontroles door de media ruimschoots aangekondigd werden , hadden toch nog om en bij de 9% van de bestuurders een of meerdere glazen te veel op.

12 bestuurders overschreden de strafbare grens van 0,5 promille, 40 bestuurders hadden zelfs meer dan 0,8 promille in het bloed. 8 bestuurders welke 1,5 promille overschreden, liepen een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs op.

De bestuurder welke het hoogst scoorde had meer dan 2 promille in het bloed.

Een dame, passagier welke duidelijk onder de invloed van de drank verkeerde werd zodanig agressief omdat haar echtgenote een stuurverbod opliep diende administratief aangehouden. Bij haar overbrenging beet ze een inspecteur in de bovenarm. Deze diende verzorgd te worden en liep een arbeidsongeschiktheid op van 3 dagen. Ze ging zo driest te keer dat ze het portier van het politievoertuig beschadigde.

Een bestuurder reed spijts een ontzetting van het recht tot sturen. Daar bovenop had hij een alcoholconcentratie van 1,7 promille.

Een ander bestuurder werd betrapt nadat hij het stuur overnam van zijn vriend welke bij de controle net voordien een intrekking van zijn rijbewijs opliep.

Labels