Resultaat alcoholcontrole - 03/04 februari

481 bestuurders werden op alcohol getest tijdens de verkeerscontrole van zaterdag 3 op zondag 4 februari. De controle startte te Ukkel , Stallestraat ter hoogte van de parking INFOBO en werd vervolgens verder gezet te Oudergem , J. Cockxstraat ter hoogte van de parking DELTA.

44 bestuurders waren onder invloed van alcohol. Hiervan legden er 7 een Alerte ademtest af, 37 bestuurders waren positief. Niet minder dan 13 dienden hij rijbewijs onmiddellijk in te leveren voor de duur van 15 dagen. Zij hadden meer dan 1,5 promille in het bloed. 1 bestuurder was onder invloed van drugs.

Een fietser van 41 jaar welke duidelijke tekenen van dronkenschap vertoonde fietste zonder enige verlichting. Hij was verbaal agressief.

Uit zijn relaas konden we opmaken dat hij een tijd voordien door de collega's te Brussel gecontroleerd werd aan het stuur van zijn lichte bestelwagen en daar reeds een intrekking van zijn rijbewijs opliep. Na contactname met deze politiedienst bleek dit ook nog te stroken. Hij werd een tweede maal beboet met de verzwarende omstandigheid dat hij reed spijts een intrekking van zijn rijbewijs. Zijn fiets waarmee hij hoopte tot Namen te geraken werd voor de duur van 12 uur in beslag genomen.

Een persoon welke geseind stond en nog 15 maanden gevangenisstraf diende uit te zitten werd aangehouden. Eenmaal overgebracht naar het commissariaat werd deze woest en verwondde twee collega's. Een collega werd in het been gebeten, een tweede werd danig in het aangezicht gekrabd .

Verder werd een bestuurder onderschept welke de controle trachtte te ontwijken .Hij bedreigde de tussenkomende inspecteurs. Hij werd bestuurlijk aangehouden , de tijd om wat af te koelen en zijn roes uitte slapen.

De actie werd gevoerd in samenwerking met de Douane. Zij inden 10.000 € aan ontdoken accijnzen betreffende inschrijving van voertuigen.

Labels