Renovatie van de Reyerstunnels

Zoals u weet zullen belangrijke renovatie- en inrichtingswerkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van het Reyerscomplex en van de Brusselse tunnels.

Deze werkzaamheden zullen meer dan een jaar duren en zullen in verschillende fasen plaatsvinden.

1. De voorbereidende fase begint op zaterdag 13/01/2018 met de omschakeling naar een nieuw verkeersplan en het opzetten van de bovengrondse signalisatie. Deze fase impliceert dat voertuigen - komende van de Sint-Michielslaan - nog altijd de Montgomerytunnel kunnen gebruiken, maar geen andere alternatieven hebben dan naar de E40-tunnel en naar het kruispunt Diamand geleid te worden.

2. De eerste fase begint op zaterdag 27/01/2018 en zal bovendien de sluiting van de tunnel E40 naar Meiser tot gevolg hebben.

3. Vanaf eind februari begint de tweede fase en dit zal als extra implicaties de sluiting van de Reyerstunnel van de E40 richting Montgomery / Vergote en van de Reyerstunnel van Montgomery / Vergote richting de E40 hebben.

Het is nuttig om te weten dat een van de belangrijkste alternatieve assen voor de toegang en het verlaten van onze politiezone de Tervurenlaan is.

Er zullen regelmatig analyses worden uitgevoerd om de mobiliteit te vergemakkelijken.

Wij zullen u tijdig op de hoogte houden van de volgende fasen en de voorstellen betreffende het verkeersbeheer.

Een plan met de verschillende Reyerstunnels is bijgevoegd.

Verschillende omleidingsplannen zullen binnenkort op de site worden gepubliceerd.

Link naar de website van Brussel Mobiliteit:

https://mobilite-mobiliteit.brussels/fr/reyers

Labels