Project 'Alice'

Onlangs stelden onze collega's van de wijkdienst op de universiteitscampus van Louvain-en-Woluwe het project 'Alice' voor aan de studenten. Alice is de naam van een project dat werd opgezet door een collega van onze politiezone, inspecteur Rudy Vlasselaer. Deze inspecteur wilde zich inzetten om de opvang van slachtoffers van seksueel geweld op de campus te verbeteren.

 

Alice

Om dit te doen, want het onderwerp is even complex als gevoelig, moest er echter met meerdere partners samengewerkt worden! Een groot aantal partners reageerde zonder aarzelen!

Het project bestaat uit het aanbieden van één nummer dat slachtoffers op de site kunnen bellen nadat ze seksueel misbruikt zijn. Eén enkel nummer dat onmiddellijk een taxi oproept die speciaal voor dit doel wordt bestuurd door een chauffeur die bewustgemaakt is voor de materie. De taxichauffeur haalt het slachtoffer op een specifieke locatie op en brengt haar naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) in de Hoogstraat in Brussel, een gespecialiseerd Brussels centrum dat een professionele, zorgzame en niet-oordelende dienst aanbiedt.

Dit alles in de beste omstandigheden, volledig anoniem en 24 uur per dag, 7 dagen per week.

#politiezonemontgomery #ZSG #seksueelgeweld #alice

Labels