Prachtige hereniging na 6 jaar scheiding: een verhaal dat leest als een sprookje.

Eind augustus 2019 werd de zonale dispatching van onze politiezone opgeroepen door een medewerker van een winkel op het Sinte-Aleidisvoorplein in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Een zorgzame voorbijganger, bekend in de wijk onder de naam Raymonde  had net een winkelbediende om wat water gevraagd voor een hond die zonder halsband voor de winkel lag en last had van de hitte. Was het een weggelopen hond, een achtergelaten hond? Misschien kon de politie helpen.... Er volgde een oproep naar de zonale dispatching. Onze collega van de hondenbrigade, Nicolas (inspecteur), was bliksemsnel ter plaatse. Toen hij het dier in nood zag, besloot de genaamde Nicolas het te identificeren door de gegevens op de chip van de hond uit te lezen.

houston

Tegelijkertijd was Françoise aanwezig op een bruiloft in de Sint-Aleidiskerk, op een steenworp van de winkel in kwestie. Haar mobiele telefoon begon te rinkelen, een politieagent aan de andere kant van de telefoon vroeg haar of ze even naar de plaats in kwestie kon komen. "Natuurlijk, maar waarom dan? En, kan het niet wachten, want de bruid en bruidegom hebben net de kerk verlaten?" "Nee, was het antwoord van onze collega. Wij hebben goed nieuws voor u!” De dame kwam al na enkele seconden aan. Wat een vreugde om begroet te worden door het gelukkige en oprechte geblaf van Houston, haar Engelse Springer Spaniel, die sinds 6 jaar, maand op maand, vermist was. Wie had gedacht dat dit mogelijk was?

 

Na een paar weken nam onze politiezone opnieuw contact op met de eigenaar om te informeren naar de hond. Hij doet het goed. Zijn gedrag is aanzienlijk veranderd en hij wil niet langer gescheiden zijn van zijn baasje. Hij heeft dus behoefte aan gedragstherapie.

Wij wensen hen nog een lang en mooi leven samen.

 

Zoals in elk sprookje moet hieruit een lesje getrokken worden : uw huisdier moet identificeerbaar zijn aan de hand van een microchip. Sinds 1 september 1998 wordt de registratie van hondenidentificaties in België uitsluitend beheerd door DOG ID. Het DOGID-bestand is dus de enige nationale database die alle hondenidentificaties in België centraliseert. Het baasje van de hond is zelf verantwoordelijk voor het controleren van de juistheid van zijn persoonlijke gegevens in het hondenregister en moet eventuele wijzigingen of correcties melden om zijn gezelschapsdier te beschermen.... Denk er dus aan: laat zijn oor chippen !

Labels