Persbericht van 29/04/2022.

De alertheid van de politiemensen van politiezone Montgomery leidt tot de aanhouding van de dader van twee gewapende overvallen op apotheken!

 

 

croix_pharma

Op 26 april, in de vroege namiddag, werden de patrouilles van politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe et Sint-Pieters-Woluwe) opgeroepen voor een diefstal gewapenderhand in op een apotheek gelegen te Etterbeek.

De met een pistool gewapende dader zou de apotheker alsook zijn collega en een klant bedreigd hebben met een handvuurwapen,.

Hij eiste dat men hem de inhoud van de kassa zou overhandigen.

Aangezien de som die de apotheker hem overhandigde onvoldoende leek, gooide de dader dit geld op de toonbank en verliet hij de plaats.

De politiemensen konden snel een vrij nauwkeurige omschrijving van de dader bekomen en de opzoekingen werden onverwijld aangevat.

Enkele minuten later merkten de collega’s van het politiehuis Etterbeek, die in de buurt patrouilleerden en in versterking optraden, een man die voldeed aan de persoonsbeschrijving, en dit op 500 meter van de plaats van de feiten.

Bij het zien van de agenten haalde de man een zwart pistool tevoorschijn dat hij op de grond legde, terwijl hij riep dat het een nepwapen was, hetgeen de waarheid bleek.

Zeer snel hierop vernamen de agenten dat een gelijkaardig feit zich een half uur eerder had voorgedaan in buurgemeente Elsene, in een andere apotheek, door een dader die aan de beschrijving voldeed.

De dader gaf de feiten volledig toe.

A.J.F, 39 jaar oud, is goed gekend door de politiediensten. Hij mocht enkele maanden eerder de gevangenis verlaten.

Hij werd ter beschikking gesteld van de procureur des Konings te Brussel.

Hij wordt gedagvaard voor de correctionele rechtbank van Brussel op de zitting van 20 mei.

 

Labels