Persbericht van 28-07-2023

In november 2022, werd op basis van informatie verkregen ingevolge een aanhouding door de interventieploegen van politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) inzake verkoop van verdovende middelen, een onderzoek gestart door de sectie verdovende middelen van de lokale Recherche.

cpresse28072023

Nauwgezet en diepgaand onderzoek door de speurders leidde tot de ontdekking van een grootschalige organisatie die zich bezighield van het verhandelen van zowel marihuana als cocaïne.Een onderzoeksrechter werd gevorderd.

Deze schreef verscheidene huiszoekingsmandaten uit, die simultaan werden uitgevoerd op 25/07/2023.

Om deze omvangrijke operatie tot een goed einde te leiden, werden leden van verscheidene andere diensten opgeroepen om de onderzoekers bij te staan. Deze werden dan ook nog versterkt door gespecialiseerde diensten van andere politiezones en van de federale politie.

Bij de zeven huiszoekingen werden vier verdachten opgepakt.

De huiszoekingen bleven zeker niet vruchteloos.

Met de hulp van een hondenmeester en haar hond die gespecialiseerd is in het opsporen van verdovende middelen, leidden deze huiszoekingen tot het ontdekken en het in beslag nemen van, onder andere:

-           Om en bij de  50 kilo haschisch;

-           500 g  marihuana ;

-           Een kilo cocaïne ;

-           26.000 euro ;

-           Een handvuurwapen, klaar voor gebruik, met bijhorende munitie;

-           4 auto’s…

De 4 verdachten werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter te Brussel. Een 5de verdachte is zich de dag nadien komen aanbieden op het commissariaat en werd ook ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Een persoon werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor verkoop van verdovende middelen. Deze ontkent elke betrokkenheid. Twee andere personen werden onder voorwaarden in vrijheid gesteld nadat deze in beschuldiging werden gesteld voor verkoop van verdovende middelen (één ontkent en de andere bekent de feiten). Een persoon werd niet in beschuldiging gesteld en de 5de persoon werd in beschuldiging gesteld voor bezit van verdovende middelen.

Labels