Persbericht.

Twee daders van een dertigtal diefstallen in voertuigen gevat en onder aanhoudingsmandaat geplaatst dankzij een grondig onderzoek door politiezone MONTGOMERY

c_presse

edert verscheidene maanden werden meerdere Brusselse politiezones, evenals politiezone WOKRA (Kraainem/Wezembeek-Oppem) geconfronteerd met een stijgend fenomeen, namelijk diefstallen in voertuigen terwijl de eigenaars of bestuurders hun wagen bijtankten, en dit in verschillende benzinestations. De twee daders van deze diefstallen ageerden in de gemeenten Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel, Schaarbeek, Evere en Kraainem.

Het onderzoek geleid door politiezone MONTGOMERY, kon uitwijzen dat twee daders hun wandaden in samenspraak uitvoerden en tankstations uitkozen waar de bewaking beperkt was, meer bepaald stations zonder pompbediende.

De door de daders gebruikte modus operandi was de volgende : wanneer het slachtoffer bij de betaalautomaat staat, benadert één van de mannen discreet het voertuig (op zijn hurken) en opent het niet

vergrendelde portier van het voertuig. Die dader steelt dan de waardevolle voorwerpen die zich in de auto bevinden – meestal een handtas.

Na een in de diepte uitgevoerd onderzoek door politiezone MONTGOMERY, konden de daders gevat en voorgedragen worden bij een onderzoeksrechter, die besliste hen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

De politiediensten maken dan ook van de gelegenheid gebruik om de burgers te herinneren aan een paar tips om dit euvel te voorkomen, zoals ervoor te zorgen geen waardevolle voorwerpen op de passagierszetel van de auto te laten liggen tijdens het tanken.

Labels