Permededeling: Drugsdealers opgepakt

Onlangs merkten twee politie-inspecteurs van onze politiezone Montgomery verdachte handelingen op van twee mannen. De feiten gebeurden op de site UCL te Sint-Lambrechts-Woluwe.

Persmededeling

Deze twee politiemannen maken deel uit van de nieuwe politie-antenne Louvain-en-Woluwe, die in juni werd 2018 opgestart in de politiezone en die zich namelijk concentreert op de wijken « UCL » et « Kapelleveld » van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe.

Deze politiemensen, gemeenzaam “campusflikken” genoemd, zijn bepaald oplettend voor de fenomenen die zich kunnen voordoen op deze specifieke plaatsen van de politiezone. Hun kennis van het terrein en van de potentiële delinquenten die er actief zijn liet hun toe personen te herkennen die van plan waren een drugsdeal te sluiten.  Zij besloten dan ook over te gaan tot de controle van de verdachten. Eén van hen nam de benen in de site van de UCL. Tijdens zijn vlucht gooide hij bezwarende voorwerpen weg.

Met de hulp van de collega’s van de dienst interventies die snel ter plaatse waren gekomen, kon de jonge weerbarstige verdachte uiteindelijk ingerekend worden.

Tijdens de fouille vond men op deze jongeman meer dan 60 gram marihuana, verdeeld in verscheidene tientallen zakjes, bestemd voor de verkoop, evenals een geldsom en een GSM, die allen in beslag werden genomen.

De tweede verdachte werd op zijn beurt gevat en verhoord.

R.K., 18 jaar, werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

Labels