Nog te veel kinderen nog steeds slecht vastgemaakt in de wagen !

Wist u het al? 3 op de 4 kinderen zijn niet goed vastgemaakt in de wagen! Nochtans is het een wettelijke verplichting om autostoeltjes te gebruiken die aangepast zijn aan het gewicht en de lengte van de kinderen. Maar het is vooral een essentiële reflex om uw kind goed te beschermen.

auro_kids

Nagaan of een kind goed vastgemaakt is, duurt 10 à 60 seconden. Om die paar seconden uit te sparen, nemen nog teveel ouders het risico om het leven van hun kind op het spel te zetten. Want, ja, een kind dat slecht vastgemaakt is en door een voorruit geslingerd wordt, dat is onvergeeflijk! 

Daarom heeft de zone verscheidene acties uitgewerkt: 

  • in het kader van het project “Traffic, a matter of everyone”, specifieke operaties zijn uitgevoerd om te focussen op het niet-dragen van de veiligheidsgordel, in het bijzonder voor de kinderen. In 2018 werden 312 pv’s opgesteld voor slecht vastgemaakte kinderen.  
  • Een sensibiliseringscampagne in de kinderdagverblijven van de zone dankzij de bovenstaande affiches.

Hebt u nog vragen? Brussel-Mobiliteit heeft een site « Vragen en antwoorden » ontwikkeld om u en de bevolking te helpen. 

Hoe maakt u een kind vast in de auto?

  • Kinderen die jonger zijn dan 18 jaar en kleiner dan 1,35 m moeten vervoerd worden met behulp van een aangepast kinderbeveiligingssysteem (kinderzitje, verhogingskussen…).
  • Kinderen jonger dan 18 jaar die 1,35 m groot zijn of meer moeten vervoerd worden met behulp van een aangepast kinderbeveiligingssysteem of de veiligheidsgordel dragen.

https://mobilite-mobiliteit.brussels/nl/vragen-en-antwoorden

Labels