Kleine Knuffel, Grote Glimlach !

Deze namiddag ontmoeten we twee leden van de Interventiedienst binnen onze zone die ons komen vertellen over … knuffeldieren.

Als je bij de Politie werkt, menen jullie dat?...

Wat houdt het project « Knuffeldieren » in?

De bedoeling van het project bestaat erin om kinderen die in een stresserende of traumatiserende toestand zitten, wat troost te bieden. Wanneer een jong kind betrokken is bij een verkeersongeval, of het slachtoffer is van familiaal geweld en midden in de nacht elders ondergebracht moet worden, dan kan een knuffelbeest wat troost bieden op een ogenblik dat het dit nodig heeft.

Deze aandacht is een meerwaarde voor de kinderen die we tijdens onze opdrachten ontmoetten. Onze collega's van het Bureau Slachtofferbejegening (B.S.B.) bevestigen het wezenlijke voordeel van dit gebaar. Een attentie die niets kost, maar veel opbrengt.

Vanwaar het idee?

Als vader van twee kinderen was ik thuis aan het opruimen. Resultaat: honderden knuffeldieren verzameld in vuilniszakken die ik online tweedehands wilde verkopen.

Jammer genoeg was er, ondanks de spotprijs, niemand geïnteresseerd.

Het idee speelde al een tijdje in mijn hoofd en op een bepaald moment heb ik erover gesproken met mijn collega. Tijdens onze opdrachten ontmoeten we dikwijls kleine kinderen. Waarom hen niet wat troosten door hen een knuffelbeertje in handen te geven?



En dan ?

We hebben het dit jaar uitgetest en de kinderen zijn zonder enige twijfel zeer tevreden. Je merkt het onmiddellijk en daarom zouden we graag dit eenvoudige en doeltreffende idee met de collega's van de zone delen, waarvan er velen zelf ouder zijn.

Onze Korpschef, HCP Michaël Jonniaux, steunt dit mooie initiatief en heeft dit aan de betrokken collega's laten weten. De Korpschef heeft aan de collega's van het B.S.B. gevraagd om na te denken over een manier om dit initiatief op te nemen in onze werkprocedures.



Enkel lof voor onze collega's van de Interventiedienst. Ze zijn verantwoordelijk voor een prachtig initiatief binnen de PZ Montgomery en ze laten ons zien dat er soms weinig nodig is om een groot verschil te maken!

Nous rencontrons cet après-midi deux membres du service intervention de notre zone qui vont nous parler… d'ours en peluche.

Quand on travaille à la Police, est-ce bien sérieux ?...

Labels