Het Sint-Lambertusplein

De rust van de inwoners en een serene heropstart van de economische activiteit…

In de loop der jaren werd vastgesteld dat de politie in de nachten van de zomermaanden een verhoging noteert van vaststellingen inzake feiten van nachtlawaai, dronkenschap in het openbaar en incidenten op het Sint-Lambertusplein.



 



 

place_saint_lambert

De aanwezigheid van talrijke Horecazaken en milde temperaturen zetten ongetwijfeld aan tot enkele uitspattingen. Er moet een redelijk nachtleven worden getolereerd, maar het is niet aanvaardbaar dat samenscholingen, luid of agressief gedrag en overmatig alcoholverbruik afbreuk doen aan de rust van de buurtbewoners en aan de veiligheid van de klanten van de Horecazaken.

De gemeenteraad vreest een verhoogd risico op uitspattingen door de lange periode van de lockdown die we achter de rug hebben en wil de heropstart van de lokale handel ondersteunen door te zorgen voor een serene en aangename werksfeer; daarom heeft ze in haar zitting van 29 juni, unaniem, een politieverordening goedgekeurd die tot 31 oktober 2020 samenscholingen van meer dan drie personen en het verbruik van alcohol op de openbare weg van 23u tot 7u verbiedt.

  • Meerderjarige overtreden kunnen een administratieve boete krijgen gaande tot 350 €.

  • Voor minderjarigen zal een procedure inzake ouderbetrokkenheid (boven de 16 jaar) of bemiddeling (onder de 16 jaar) kunnen worden voorgesteld door de sanctionerende ambtenaar.

Raadpleeg hier de politieverordening die samenscholingen van personen beperkt en het verbruik van alcohol op de openbare weg in het gebied van het Sint-Lambertusplein verbiedt.

Betrokken gebied

  • Heilig Hartplein;

  • Woluwelaan (van nr. 56 tot nr. 58);

  • Voot-, Madyol, Sint-Lambertuskerk- en Sint-Lambertusstraat (van nr. 36 tot nr. 100).



 



 



 

 

 

Labels