Gezamenlijke persmededeling van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene en van de politiezone Montgomery

Interzonale samenwerkingsovereenkomst tussen PZ 5343 en PZ 5339 in het kader van de punctuele terbeschikkingstelling van een BBT

Op vrijdag 30 oktober hebben de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene, vertegenwoordigd door de Voorzitter van het Politiecollege, Philippe Close, en de korpschef, 1ste Hoofdcommissaris Michel Goovaerts, enerzijds en de politiezone Montgomery, vertegenwoordigd door de Voorzitter van het Politiecollege, Benoit Cerexhe, en de korpschef, 1ste Hoofdcommissaris Michaël Jonniaux, anderzijds, een overeenkomst voor interzonale samenwerking ondertekend, waarbij de eerste, indien nodig, een Bijzondere Bijstandsteam ter beschikking stelt aan de tweede.

accord

De opdracht van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) - zoals omschreven in de ministeriële circulaire GPI 81 - van Polbru zal erin bestaan steun te verlenen aan, al dan niet geplande, interventies van de politiezone Montgomery die een bijzonder risico inhouden in termen van gevaar of geweld en waarvoor dus het gebruik van specifieke technieken en/of middelen vereist is.

Deze steun zal dus van tweeërlei aard zijn: ofwel dringend (een crisissituatie zoals Fort Chabrol bijvoorbeeld), in welk geval de terbeschikkingstelling van het BBT 24/7 zal kunnen aangevraagd worden, ofwel gepland (bijvoorbeeld versterkte huiszoeking).

 

De samenwerkingsovereenkomst tussen de twee Brusselse politiezones is vanaf 1 november in werking en zal tot het einde van het jaar aan een testfase onderworpen worden. Het maakt deel uit van een gemeenschappelijke wens om te streven naar een optimale samenwerking en synergie, waar de bevolking als eerste zal van kunnen profiteren.

Begin oktober 2020 hebben we met de politiezone BRUNO een gelijkaardig interzonaal samenwerkingsakkoord ondertekend, van kracht sinds 01/10/2020.

 

 

 

Contactpersoon voor de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene:

Ilse VAN DE KEERE, verantwoordelijke communicatiedienst

Tel.:   02 279 79 04

@  :      Ilse.VanDeKeere@police.belgium.eu

 

Contactpersoon voor de politiezone Montgomery:

Wout MONTEYNE, verantwoordelijke communicatiedienst

Tel.:   02 788 90 07

@  :      ZPZ.Montgomery.Communication@police.belgium.eu

 

 

Labels