Fix my street ! Een App voor de melding van problemen in de openbare ruimte

Een put in de weg, een beschadigd voetpad, wegmarkeringen in slechte staat, een moeilijk zichtbaar fietspad, een versleten wegdek, kapotte verlichting, beschadigde verkeersborden...

Voortaan kan je dankzij FixMyStreet de overheid meteen op de hoogte brengen van elk mankement aan de openbare weg. Zo kunnen we op basis van de informatie van de burger meteen het nodige doen om snel in te grijpen en ervoor te zorgen dat de hinder binnen de kortste keren tot het verleden behoort.

Fix my street

Welke problemen kan je melden?

Momenteel gaat het om problemen op het wegdek tussen de gevels: op trottoirs, fietspaden, straten, openbare verlichting, verkeersborden. Het kan dan gaan om putten, een afgesleten wegdek, markering in slechte staat... Later moet de actieradius van FixMyStreet uitgebreid worden tot aanplantingen, openbare netheid, stadsmeubilair...

Hoe snel wordt een gemeld probleem opgelost?

Alles hangt af van de hoogdringendheid, de aard en de omvang van het probleem.

Problemen die de veiligheid in het gedrang brengen, worden zo snel mogelijk opgelost.

Wanneer er een globale herinrichting of herasfaltering gepland is in de volgende weken of maanden, zou het kunnen dat er in afwachting daarvan geen tijdelijke herstelling uitgevoerd wordt.

Wanneer een klacht goed gedocumenteerd is (foto, extra info...), kan de aard ervan snel bepaald worden en kan er snel een planning opgesteld worden.

Labels