Eerste opendeurdag van politiezone Montgomery.

Een terugblik op zaterdag, 30 september 2023, die ongetwijfeld een historische en gedenkwaardige dag was voor onze politiezone Montgomery.

portes_ouvertes

Onze 1ste opendeurdag

Van 10 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds hebben 2.265 burgers de vele stands bezocht die door 80 van onze collega’s waren ingericht over uiteenlopende onderwerpen zoals verkeersveiligheid, nabijheidspolitie, lokale recherche en onderzoek, rekrutering, dierenwelzijn, politionele slachtofferbejegening, preventie, enz. Er werden ook 4 maal demonstraties van onze hondenbrigade en onze pool "geweldbeheersing" gehouden. En we konden rekenen op de waardevolle aanwezigheid van verschillende partners (de Federale Politie, safe.brussels, de Brusselse Brandweer, het Belgische Rode Kruis en Rainbow Cops Belgium - LGBT-Politie) en op de aanzienlijke hulp van onze lokale overheden voor logistieke ondersteuning, in het bijzonder van Etterbeek.

Dit alles onder de waakzame en geïnteresseerde blik van talrijke autoriteiten (onze 3 burgemeesters Benoît Cerexhe, Vincent De Wolf en Olivier Maingain, de Hoge Ambtenaar Sophie Lavaux, verschillende van onze schepenen/politieraadsleden, collega-korpschefs, de directeur-coördinator van de federale politie, de directeur van onze GIP-politieschool, enz.).

Hartelijk dank aan alle collega’s die dit alles mogelijk hebben gemaakt voor hun niet-aflatende inzet de afgelopen maanden.

Nogmaals, ik ben ontzettend trots om de korpschef te zijn van dit fantastische team!

Michaël Jonniaux, de korpschef, en het hele directiecomité

Labels