Een afspraak maken met een politieagent? Snel en efficiënt.

Vanaf 1 februari 2022 heeft elke burger de mogelijkheid om rechtstreeks een afspraak te maken met een politieambtenaar van de politiezone Montgomery in Sint-Pieters-Woluwe. Voor een aangifte of een afspraak met een wijkinspecteur in deze gemeente in eerste instantie, kiest de burger de dag en het tijdstip van de afspraak.

Dankzij dit nieuwe systeem krijgt de organisatie van onze politiediensten voorrang op geïmproviseerde bezoeken aan het politiebureau. De online dienst zal binnenkort worden uitgebreid tot Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Calendrier

Onlangs heeft onze IT-afdeling een platform opgezet waar burgers afspraken kunnen maken.

Het platform bespaart veel tijd: geen rijen meer op aan het politiehuis of het risico van grote mensenmassa's op één plaats.

Eenvoudig en praktisch

Of het nu vanaf een tablet, een pc of rechtstreeks vanaf uw smartphone is, alles begint op de homepage van onze website: www.politie.be/5343.

- Op een computer kunt u dit platform gebruiken door op de homepage, rechtsboven, onder 'Contacteer ons' te klikken op 'Een afspraak maken'.

- Op een tablet of smartphone kunt u dit doen via het menu en vervolgens klikken op 'Een afspraak maken'.

Als u dat doet, komt u op het platform en verschijnen er twee opties op het scherm: een afspraak met de wijkinspecteur of het indienen van een klacht.

Voor een afspraak met de wijkinspecteur leidt de naam van de straat u naar de inspecteur die voor die wijk bestemd is.

Rest alleen nog de dag en het tijdstip te kiezen. Er zal om een aantal persoonlijke gegevens worden gevraagd, zoals naam, geboortedatum en telefoonnummer. Aan de hand van deze informatie kan de inspecteur zijn dossier voorbereiden of contact opnemen met de persoon in geval van een last-minute verhindering.

Nog steeds op hetzelfde platform, bestaat de tweede mogelijkheid uit het indienen van een klacht. Deze keuze geeft 35 mogelijke soorten feiten weer: intimidatie, slagen en verwondingen, cybercriminaliteit, ordeverstoring, bezoekrecht, schade, fraude, winkeldiefstal, en nog vele andere.

Ook hier zal om enige persoonlijke informatie worden gevraagd.

En naargelang het soort feit dat u kiest, zal u een opsomming krijgen van de documenten die u moet overhandigen wanneer u op de afspraak komt. Op die manier bent u beter voorbereid en wordt uw bezoek aan onze kantoren geoptimaliseerd.

Dit nieuwe, gebruiksvriendelijke systeem ligt volledig in de lijn van onze wil om een nauwe band tussen de bevolking en onze politieagenten te onderhouden. Als instelling ten dienste van de bevolking willen wij ons inzetten om het de burgers gemakkelijker te maken hun stappen te ondernemen.

Labels