De BOB-campagne 2016-2017: het is vertrokken!

Laat het geweten zijn: de politiezone MONTGOMERY neemt de problematiek van het rijden onder invloed niet licht op (alcohol en verdovende middelen). Ze neemt dan ook plichtsbewust deel aan de BOB-campagne die officieel van start is gegaan op 25 november 2016 en die beëindigd zal worden op 30 januari 2017.

Onze politiezone heeft een eerste omvangrijke actie binnen het kader van deze campagne uitgevoerd tijdens de namiddag en de avond van 1 december 2016. Tussen 15u en 23u zijn er verschillende statische controledispositieven opgesteld op vier verschillende plaatsen binnen het territorium van onze politiezone om zo het volledige territorium van de gemeenten Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe te bedekken. We zijn overgegaan tot de controle van 162 bestuurders. 4 van hen waren onder invloed van alcohol, met name:

- drie bestuurders met een hoeveelheid alcohol in het bloed tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kregen direct een rijverbod opgelegd van drie uur en zullen een boete in de bus krijgen van 170 EUR.

- één bestuurder met een hoeveelheid alcohol in het bloed van meer dan 1,5 promille, die een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen opgelegd heeft gekregen en die voor de politierechtbank zal moeten verschijnen.

Deze eerste resultaten zijn bemoedigend (2.5% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed) en lijken de dalende trend van de laatste jaren te bevestigen. Toch zou het percentage van bestuurders onder invloed van alcohol 0% moeten zijn, indien we een optimale verkeersveiligheid willen garanderen! We moeten dus onze acties voortzetten.

Laten we ook opmerken dat onze politiemensen, zoals altijd tijdens deze controles, ook nagekeken hebben of de gecontroleerde voertuigen in orde waren. Dit heeft ertoe geleid dat we een voertuig, waarvan de technische keuring sinds 2013 niet meer reglementair was, uit circulatie en in beslag hebben genomen.

Labels