Daling van de criminaliteit in 2015

De officiële statistieken van de criminaliteit voor de politiezone Ukkel/ W-B /Oudergem werden gepubliceerd. Wij merken een zeer sterke daling op van het aantal geregistreerde delicten zijnde -15 % (ofwel 2000 feiten) ten opzichte van 2014. Ongeacht de toename van de bevolking, kende onze politiezone in de laatste 15 jaren nooit zo'n lage misdaadcijfers.



De daling laat zich vooral opmerken in de vermogensdelicten, met een daling van 19 % voor het geheel van de diefstallen. Het zijn vooral de categorieën inbraken (-24%), diefstallen in voertuigen (-29%) en gauwdiefstallen

(-36%) die een significante impact hebben gehad op de geobserveerde tendens. Tegelijkertijd merken we geen stijgingen op voor andere categorieën en de diefstallen met geweld bevinden zich al meerdere jaren op een laag niveau.



De algemene tendens van de daling van de criminaliteit wordt bevestigd voor 2016. Het is duidelijk dat het huidig klimaat waarbij een zichtbare politionele aanwezigheid op het terrein noodzakelijk is voor een deel de criminaliteitsevolutie verklaart.

Statistieken voor onze politiezone

Labels