Antenne Carnoyplein: ondertekening van de partnerschapsovereenkomst

Maandag 25 juni hebben de Burgemeester van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, M. Maingain, de overheden van onze politiezone, M. De Wolf voorzitter van het politiecollege en M. Jonniaux onze korpschef, deze van de UCL en de Universitaire Ziekenhuizen Saint-Luc en de verantwoordelijke van het immobiliënkantoor, de partnerschapsovereenkomst ondertekend voor de oprichting van een politieantenne op de site van de UCL te Sint-Lambrechts-Woluwe (politieantenne Louvain-en-Woluwe). De antenne, gelegen op het Carnoyplein, opent officieel haar deuren bij de start van het academiejaar 2018-2019. Deze wordt bevoegd voor de wijken « UCL » en « Kapelleveld » van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe.

Voor de eerste keer in de Federatie Wallonië-Brussel, worden 5 "campusflikken" ondergebracht in deze politiepost die het voornaamste contactpunt zullen vormen van de 16.500 leraren of studenten van de UCL en van de hogescholen die aanwezig zijn op de site evenals van de 8.500 personen die werken in de ziekenhuizen. Meer in het algemeen zullen ze ter beschikking staan van de 30.000 personen die in deze uitgestrekte zone wonen, er zich verplaatsen of er dagelijks langskomen.

De politieantenne op deze site zal meerdere opdrachten vervullen, zoals de ontwikkeling en het onderhoud van een netwerk dat de verschillende actieve actoren in de zone omvat, de opsporing van potentiële veiligheidsproblemen en de oplossing ervan, de dagelijkse aanwezigheid op de site - meer bepaald tijdens activiteiten die georganiseerd worden door en/of voor de studenten of bij andere gebeurtenissen- en de verzameling van klachten, aangiftes en diverse verklaringen.

Het motto van deze antenne wordt: « een politie dicht bij zijn burgers om deze nog beter van dienst te zijn».

Labels