Alle bromfiestsen moeten worden ingeschreven voor 11 december 2016

Vanaf 11 december 2015 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers die in België aan het verkeer deelnemen, verplicht een kentekenplaat dragen. Hiertoe zal er gedurende een jaar een regularisatieprocedure worden opgestart.

De procedure

De normale regularisatieprocedure schema voor een brommer of lichte vierwieler aangekocht vóór 31 maart 2014 verloopt als volgt:

Stap 1: U gaat naar bpost met uw gelijkvormigheidsdocumenten. Ter plaatse voert bpost de technische gegevens van het voertuig in en stuurt deze door naar de DIV.

Stap 2: U krijgt van bpost een aanvraagformulier voor inschrijving dat u moet invullen, ondertekenen en voorleggen aan uw verzekeraar.

Stap 3: De verzekeraar voert de inschrijving uit via de WebDIV-toepassing en overhandigt u een samenvattingsformulier van de inschrijving.

Stap 4: U wacht de komst van de postbode af die u de kentekenplaat bezorgt en die u op uw voertuig moet aanbrengen. Het kentekenbewijs moet u zorgvuldig bewaren (het kentekenbewijs bestaat uit twee delen: een deel om thuis te bewaren en een ander om aan boord van het voertuig te bewaren).

Meer info - FOD Mobiliteit

Labels