Alcoholcontroles met behulp van sampling toestellen.

De Federale Politie heeft beslist een samplingtoestellen aan te kopen om op een snelle en accurate manier de bestuurder die alcohol gebruikt hebben van de andere te onderscheiden. Dit type toestel detecteert de aanwezigheid van alcohol in de omgevingslucht zonder dat men rechtstreeks in het toestel hoeft te blazen. Wanneer het toestel alcohol detecteert zal de bestuurder uitgenodigd worden om te blazen in een ademanalysetoestel (ook ethyllotest of ethylometer-toestel genoemd). die het mogelijk maakt de hoeveelheid alcohol in de uitgeademde lucht te meten.



De Politiezone Ukkel/W-B/Oudergem gebruikt deze technologie al meer dan 2 jaar waardoor we de efficiëntie van onze BOB-acties aanzienlijk kunnen verhogen hebben.



In het kader van het Zonaal Veiligheidsplan 2014 - 2017 organiseert de Politiezone minstens 25 BOB-acties per jaar. Daarnaast worden alle bestuurders betrokken bij een aanrijding of verkeersongeval onderworpen aan een ademtest. In 2014 werden meer dan 10.000 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen.

Labels