3e BOB-controle-operatie georganiseerd door onze politiezone

Op vrijdag 16-12-2016 zijn 20 politieambtenaren van onze politiezone, geplaatst onder het gezag van de verantwoordelijke van onze dienst Verkeer, overgegaan tot controles over het gehele zonale grondgebied naar aanleiding van een F.I.P.A.-operatie - Full Integrated Police Action- georganiseerd in het kader van de BOB-campagne. Het was al de 3e grootscheepse operatie die georganiseerd werd door onze zone in het kader van deze campagne die, ter herinnering, van start gegaan is op 25 november 2016 en zal eindigen op 30 januari om 06u.

Verschillende diensten van onze zone waren aanwezig op deze actie en meer bepaald leden van de dienst Verkeer, van de fiets- en hondenbrigade, van de dienst Interventie en van de divisie Sint-Pieters-Woluwe.

Van 22u30 tot 05u20 s'morgens werden 165 bestuurders gecontroleerd op 3 verschillende controlepunten.

12 onder hen waren onder invloed van alcohol achter het stuur (waarvan bij 3 bestuurders het rijbewijs ingetrokken werd voor 15 dagen wegens een alcoholpercentage dat hoger was dan 0,65 mg alcohol per liter uitgeademde alveolaire lucht) en 1 onder hen was onder invloed van verdovende middelen. De leden van de zone hebben overigens 6 PV's opgesteld voor diverse inbreuken (het niet verzekerd zijn, het niet dragen van de veiligheidsgordel, afwezigheid van een kinderbeveiligingssysteem…).

's Avonds heeft de voorzitter van het Politiecollege en burgemeester van SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE, mijnheer Olivier MAINGAIN, het dispositief eveneens bezocht. Hij heeft de omvang ervan kunnen vaststellen en was tevreden met het professionalisme en de motivatie dat door de politieambtenaren aan de dag gelegd werd op het terrein.

Labels