Resultaat alcoholcontrole - 23/24 april

Tijdens de verkeerscontrole van zaterdag 23 op zondag 24 april 2016 te Ukkel, Waterloosestenweg en vervolgens te Oudergem, J. Cockxlaan werden 397 bestuurders aan een ademtest onderworpen. In totaal werden 42 bestuurders betrapt op het sturen onder invloed van alcoholische dranken. 22 bestuurders waren Alert en 20 Positief. 4 bestuurders hadden eenalcoholgehalte boven 1,5 promille en liepen een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs op.



Ondanks een bestuurder een rij verbod van 6 uur opliep vertrok deze na een half uur terug aan het stuur van zijn sportwagen welke na een eerste positieve controle een honderdtal meter verder gestald werd. Het typische geluid van zijn wagen trok echter de aandacht. Debestuurder vertrok in volle vaart met gedoofde lichten. Hij kon

echter een km verder door onze motorrijders staande gehouden worden. Zijn onbesuisde daad leverde hem een bijkomende boete op wegens het sturen onder invloed en het sturen spijts een rij verbod. Ook hij konzijn rijbewijs inleveren voor een duur van 15 dagen .



Te Oudergem werd een hardleerse bestuurder betrapt. Vorige maand werdhij reeds op dezelfde plaats betrapt voor het sturen onder invloed.

Verder werd aan boord van een klein voertuig 7 personen aangetroffen, 2 vooraan, 4 op de achterbank en 1 in de kofferruimte.

De bestuurder werd hiervoor beboet , ook hij legde een positieveademtest af. De andere inzittenden werden allen geverbaliseerd voor het niet dragenvan de gordel.

Een bestuurder werd beboet wegens het sturen zonder geldige verzekering een andere wegens het sturen zonder rijbewijs.

Labels