De criminaliteit in de maand augustus 2015

Het aantal geregistreerde diefstallen is op het laagste punt sinds wij de criminaliteitsstatistieken in onze zone analyseren. Deze vaststelling is algemeen voor onze politiezone en geldt voor de drie gemeenten.

Op het niveau van de verschillende fenomenen, stellen we vast dat het aantal diefstallen in voertuigen (pogingen inbegrepen) gedaald is tot een dalniveau met 40 eenheden voor het geheel van de politiezone.

Dit geldt ook voor het aantal diefstallen met geweld. Een kleine schaduw in het plaatje, de inbraken met toch 118 feiten, hetzij 4 pogingen of geslaagde feiten per dag (dit cijfer is weliswaar één vierde lager in vergelijking met dezelfde maand in 2014)

Daar waar we het derde trimester van 2015 gaan afsluiten kunnen we al een eerste balans opmaken van het afgelopen jaar. We noteren effectief, op dit ogenblik, een vermindering van -20% ten opzichte van dezelfde periode in 2014, en alzo kunnen we stellen dat dit het referentiejaar is met de laagste criminaliteitscijfers sinds de politiehervorming.

Labels