Criminaliteit - tendens januari/februari 2015

De twee eerste maanden van 2015 kentekenen een merkbare daling van de criminaliteit in onze politiezone met een vermindering van meer dan 25 % ten aanzien van dezelfde periode verleden jaar. Het betreft zelfs de beste jaaraanvang sinds de politiehervorming. En dit niettegenstaande een bestendige aangroei van de bevolking.

We observeren weliswaar een verschil tussen de drie gemeenten van de zone waar Ukkel zich van de anderen onderscheidt door een zeer laag niveau van criminaliteit daar waar de cijfers voor Oudergem en Watermaal-Bosvoorde stabiel en 'gewoon' blijven.

Wat betreft de vastgestelde feiten door de politiediensten, blijven we een dalende tendens observeren voor het aantal inbraken, diefstallen in voertuigen en diefstallen met geweld. Deze tendens wordt bevestigd in dit heel goed jaarbegin.

De daling van het aantal inbraken mag ons echter niet doen vergeten dat dit fenomeen een terugkerende problematiek blijft in onze politiezone en waarvoor preventie het beste middel blijft om te vermijden slachtoffer te worden. Raadpleeg de site Besafe om inlichtingen te bekomen over de manieren om uw woning efficient te beveiligen.

Onze goede resulaten dienen ook in perspectief geplaatst te worden met de geleverde inspanningen om meer politionele aanwezigheid te hebben op het terrein. 7 interventieploegen zijn aldus aanwezig 24u/24, ondersteund door de hondengeleiders, de motorrijders alsook door voetpatrouilles op de openbare weg en in het openbaar vervoer. Vergeten we ook niet de heterdaadploegen waarvan het nut niet meer dient aangetoond te worden in het pro-actief opsporen van daders.

Labels