Automatische Externe Defibrillatoren (AED) in onze interventievoertuigen

De Politiezone Ukkel/WB/Oudergem heeft 8 interventievoertuigen die uitgerust zijn met een Automatische Externe Defibrillatoren (AED). Zij kunnen worden herkend door de aanwezigheid van een groene sticker « AED » aangebracht op de koffer.

Dankzij deze toestellen, kunnen de politiepatrouilles efficiënter tussenbeide kunnen komen bij de personen die het slachtoffer worden van een hartstilstand. Het is geenszins de bedoeling om de MUG te vervangen, maar om tussenbeide te komen voordat deze aankomt op de plaats van het ongeval en dus om de overlevingskansen van het slachtoffer maximaal te garanderen. In de meeste gevallen is de politiepatrouille immers vroeger ter plaatse dan het medisch team.

Er zijn ook AED's aanwezig in de commissariaten van Square G. Marlow te Ukkel, Tritomasstraat te Watermaal-Bosvoord, en Idiersstraat te Oudergem.

Het AED-toestel dient een elektrische schok toe bij hartritmestoornissen of hartstilstand. De AED analyseert het hartritme en bepaalt of een stroomstoot kan helpen. Het toestel is eenvoudig te bedienen en beschikbaar voor iedereen. Het personeel heeft een opleiding gevolgd om het toestel te gebruiken. Het toestel is 24/24 beschikbaar en ook nuttig voor de bezoekers en medewerkers.

Labels