ANPR - reportage RTL

Onze politiezone beschikt over vier voertuigen uitgerust met ANPR-cameras (Automatic Number Plate Recognition) die het mogelijk maken om alle nummerplaten in de verkeersstroom te lezen en deze te vergelijken met gegevensbanken in real time.

Op dit ogenblik worden ze vergeleken met de gegevensbanken van de verzekeringen, de inschrijvingen, de technische keuring en de verkeersbelasting. De door de ANPR-cameras gedetecteerde voertuigen worden geïntercepteerd en onderworpen aan de gebruikelijke controle.

In het geval van gebrek aan technische keuring worden de voertuigen onmiddellijk begeleid naar een centrum van technische controle. De personen in overtreding met de verzekering, de inschrijving of de verkeersbelasting zullen hun voertuige geïmmobiliseerd zien totdat de nodige documenten voorgelegd worden. In elk geval riskeren deze bestuurders een boete.

In 2014 heeft onze zone ongeveer 82000 voertuigen gecontroleerd met de ANPR-cameras. 2823 bestuurders waren in overtreding met de technische keuring, 239 voor gebrek aan inschrijving en 261 waren niet verzekerd.

Het aantal gecontroleerde voertuigen is groter in 2015

Reportage

Labels