Aanvaard nooit werken die u zelf niet hebt aangevraagd!

Op 27 mei laatstlleden, werden twee Fransen, vader en zoon geïnterpelleerd te Oudergem door de politiezone Ukkel/W-B/Oudergem voor feiten van oplichting ten nadele van een dame van 88 jaar oud.

De modus operandi van deze 'cornicheurs' is goed gekend. Zij stellen zich voor als specialisten in het herstellen van daken en het ontmossen van dakpannen en bieden hun diensten aan van deur tot deur. In dit geval, is het slachtoffer 2000 euro lichter gemaakt door hun werk dat er enkel in bestond bleekwater in de dakgoten te gieten. Aangezien dit naar oplichting rook, heeft een buur de politie de volgende dag gealarmeerd daar de twee daders teruggekomen waren op de plaats der feiten om aan de tachtigjarige bijkomende werken aan te bieden. Ze werden uiteindelijk geïnterpelleerd door verschillende politiepatrouilles.

Deze rondreizende Fransen waren gekend voor gelijkaardige feiten en werden hiervoor reeds veroordeeld.

Voor uw werken, neem steeds een aannemer die er geloofwaardig uitziet, vraag steeds een bestek, een bedenktijd en doe uw betalingen per overschrijving. In geval van twijfel, aarzel dan niet beroep te doen op onze diensten !

Labels