Staatssecretaris Ben Hamou en Korpschef De Landsheer openen nieuw lokaal voor slachtofferopvang

Brussel, 17 januari 2024 - Vandaag hebben Staatssecretaris voor Huisvesting en Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou en Korpschef Jurgen De Landsheer het nieuwe lokaal van de cel Emergency Victim Assistance (EVA) officieel ingehuldigd. Het speciaal ontworpen lokaal is bedoeld voor de optimale opvang van slachtoffers van seksueel en intrafamiliaal geweld, met de nadruk op een rustgevende en vertrouwelijke omgeving.

inauguration

De cel EVA, onderdeel van politiezone Zuid, staat voor Emergency Victim Assistance en is een gespecialiseerde eenheid die zich toelegt op de ondersteuning en hulpverlening aan slachtoffers van verschillende vormen van geweld. De cel bestaat uit politieinspecteurs die getraind zijn in het omgaan met uiterst delicate situaties.

Wat is de cel EVA?

De cel EVA is een eenheid binnen politiezone Zuid die zich richt op het bieden van noodhulp en ondersteuning aan slachtoffers van diverse vormen van geweld, met de nadruk op seksueel en intrafamiliaal geweld. Ze spelen een cruciale rol bij het verlenen van bijstand aan slachtoffers en het faciliteren van een veilige omgeving waarin zij hun verhaal kunnen vertellen.

Wie kan terecht bij de cel EVA?

Iedereen die het slachtoffer is geworden van seksueel en intrafamiliaal geweld, kan rekenen op de ondersteuning van de cel EVA. Dit omvat kinderen en volwassenen die mogelijk traumatische ervaringen hebben meegemaakt. De cel biedt niet alleen een veilige plek voor het verhoren van slachtoffers, maar ook een empathisch luisterend oor en speciale aandacht voor kinderen, met een beschermend speelhoekje waar zij apart kunnen worden genomen om hun verhaal te doen of tot rust te komen.

De inhuldiging van het nieuwe lokaal benadrukt het belang dat we als politiezone hechten aan het waarborgen van een veilige en ondersteunende omgeving voor slachtoffers, waar zij gehoord en en geholpen kunnen worden door bekwame professionals.

Labels