Vijf tips voor inbraakveilige feestdagen

De feestdagen zijn het moment om bij vrienden en familie op bezoek te gaan, al dan niet met cadeautjes of lekkers onder de arm. Helaas is het ook een periode waarin inbrekers graag hun slag slaan.

kerstboom cadeau

Ligt er een nieuwe smart TV of hippe gameconsole onder de kerstboom?

Zet de verpakking van die dure spullen niet zomaar bij het oud papier voor je deur. Inbrekers kunnen aan de hand van de dozen hun shoppinglijstje opmaken.  Verscheur liever de verpakking van dure spullen en steek ze in anonieme dozen.

kartonnen dozen

 

Trek je er met de familie een paar dagen op uit?

Geef je woning een bewoonde indruk door een aantal simpele dingen. Laat een bevriende buur of een familielid je brievenbus leegmaken. Niets trekt meer de aandacht van een inbreker dan een overvolle brievenbus.  Laat hem of haar eventueel ook ’s avonds de rolluiken neerlaten of de gordijnen sluiten.

brievenbus

 

Vier je kerstavond of de overgang van oud naar nieuw bij vrienden of familie?

Een tip die in barre tijden met torenhoge elektriciteitsprijzen contra-intuïtief lijkt: laat een paar lichten branden met een timer of een radio spelen. Maar natuurlijk ook niet té luid zodat we moeten langskomen voor geluidsoverlast. Je kan ook voor een TV-simulator opteren. Die produceert een licht dat op een televisie lijkt.

licht aanlaten

 

Ga je de buren een gelukkig nieuwjaar wensen?

Doe alle deuren slotvast. Trek nooit gewoon de deur achter je dicht maar doe ze ook op slot. Een dichtgetrokken deur, is een koud kunstje voor een inbreker. Twee keer de sleutel omdraaien maakt een wereld van verschil. Vergeet ook je ramen niet sluiten. Een raam op kiepstand is een zwakke schakel.

nieuwjaar wensen

 

Wil je graag een extra oogje in het zeil?

Vraag tijdig je vakantietoezicht aan. We sturen regelmatig een patrouille langs om je woning even te controleren. Dankzij je aanvraag weten we trouwens ook wie we moeten contacteren wanneer er een alarm staat te loeien. 

police on web

 

Met deze 5 tips maak je je woning weer een stukje veiliger. Voor bijkomend advies, kan je steeds terecht bij de diefstalpreventie-adviseur van de politiezone. Meer tips om het risico op een inbraak te verkleinen, vind je in onze artikels 5 goede gewoontes voor je op vakantie vertrekt en 5 tips waar inbrekers een hekel aan hebben.

Labels