Project "Hubbie": gelijke kansen in politiezone Zuid

Sinds 8 maart 2022 werkt onze politiezone samen met Hubbie, een organisatie die instaat voor mensen met een beperking in Brussel.

Het doel is om volwassenen, die professioneel actief willen zijn in de samenleving, verder te ondersteunen. Dit doen ze via een individuele integratie inzake werk, ontspanning en leren.

De eerste gelukkige heet Kevin. Hij is een 26-jarige jongeman met een passie voor natuur en dieren. Elke dinsdagochtend komt hij een paar uur werken.

Kevin - Hubbie

Onze samenwerking met Hubbie

Op 29 maart ondertekende onze politiezone een raamcontract met de Brusselse organisatie Hubbie. 

Kevin versterkt de tuinonderhoudsploeg bij onze hondensteun. Daar zal hij, onder begeleiding van onze collega Patrice, allerlei taken uitvoeren. Binnen twee maanden wordt Kevin geëvalueerd op  de toevertrouwde en uitgevoerde taken.  Bij een positieve beoordeling, effent hij het pad voor andere werkzoekenden van Hubbie.



De sollicitanten hebben niet de mogelijkheid om volledig zelfstandig te werken en zullen systematisch begeleiding krijgen. Iedere kandidaat heeft andere beperkingen. Opdrachten worden dan ook aangepast aan de competenties en mogelijkheden van de kandidaten.

De talenten van Kevin binnen onze zone 

Kevin is tweetalig en kan zich zowel in het Nederlands als Frans uitdrukken. Hij verschilt enkel van andere mensen omwille van zijn sociale status.

In tegenstelling tot jongeren onder de vleugels van Hubbie, woont hij alleen thuis en kan hij zich zelf met het openbaar vervoer in Brussel verplaatsen. Dit maakt dat hij in vergelijking met anderen in staat is om “onafhankelijk” te zijn. Anderen wonen dan in een gemeenschappelijke flat.

Kevin

Zijn professionele activiteiten

Maandagochtend zorgt Kevin voor de dieren van “kinderboerderij Jette VZW” (ezels schapen, geiten, enz.).

Dinsdagochtend brengt Kevin een paar uur door in onze zone om wat tuinwerk te doen, vergezeld door Patrice, een onderhoudsman die al sinds 2019 bij ons werkt. Het werk van Kevin bestaat voornamelijk uit het verzamelen van takken en bladeren van bomen.

Zijn vrije tijd

Voor de rest van de week besteedt Kevin zijn tijd aan het bezoeken van zijn ouders, hun werk doen en het nakomen van financiële verplichtingen van de flat waarin hij woont. Deze budgettaire taken worden altijd voorzien met de juiste begeleiding.

Kevin 2

Labels