Politiezone Zuid zet strijd verder tegen illegale verkoop van namaaksigaretten in de wijk Kuregem

De Nabijheidspolitie van de politiezone Zuid heeft samen met haar partners, Dienst Vreemdelingenzaken, Cel namaak van de Douane en Openbare Veiligheid van de Federale Politie, 3 grootscheepse acties gehouden in de buurt van de Slachthuizen te Anderlecht. De illegale verkoop van namaaksigaretten tijdens het marktgebeuren in en rond de slachthuissite kende de laatste tijd terug een opmars waarbij de woekerverkopers steeds meer de openbare weg inpalmden en voor heel wat overlast en onveiligheidsgevoelens zorgden zowel bij de klanten van het slachthuis als bij de buurtbewoners.

namaaksigaretten

Tijdens deze acties werden er 40 personen gearresteerd onder wie 38 in onwettig verblijf, 68 PV’s werden uitgeschreven, €2.965 cash geld,  4403 sigarettenpakjes en 32 andere namaakartikelen voor een marktwaarde van €13.209 werden in beslag genomen. De acties zorgden eveneens voor een grote politieaanwezigheid in de wijk Kuregem.

Fabrice Cumps, Burgemeester van Anderlecht "We zijn blij met de resultaten van deze acties. Niet alleen vormt het politieoptreden een antwoord op de klachten van de buurtbewoners en handelaars over de storende aanwezigheid van woekerverkopers maar heeft een versterkte politieaanwezigheid in de wijk eveneens een impact op andere overlastfenomenen zoals diefstallen, straatdeals en verkeersoverlast. Dergelijke projecten illustreren onze wil om door middel van een ketenaanpak (politie, gemeente en andere partners) de publieke dienstverlening in alle wijken van de gemeente te waarborgen ."

Labels